Historiek

Verhuis van Karmenhoek naar Grote Heirenthoek - 2021

In 2021, net na de wereldwijde Covid crisis verhuisde VVE Hansbeke van de zonevreemde terreinen te Karmenhoek naar de Grote Heirenthoek waar het beschikt over een stedelijke accomodatie.


Fusie tussen de Blijvers en de Waterhoens tot VVE Hansbeke - 1988

De fusie kwam er na langdurige discussie uiteindelijk in 1988. Als kleur werd geopteerd voor geel-zwart. De eerste jaren waren beide terreinen (Melkerijstraat en Karmenhoek) nog in gebruik, maar na 1991 werd enkel nog gespeeld op het terrein op de Karmenhoek.


"De Blijvers" scheuren zich af - 1959

Een nieuwe club werd gesticht "de Blijvers" die uitkwam in de competitie van de Belgische voetbalbond. Het terrein was gelegen in de Karmenhoek. Als clubkleuren werd geopteerd voor roodwit. Sportief was het natuurlijk geen goede zaak dat er in een gemeente van 2000 inwoners twee clubs actief waren. De verenigingen stonden elkaar eerst naar het leven, maar langzamerhand kwam er toenadering en werd er al eens een vriendenmatch gespeeld tegen elkaar. Uiteindelijk, toen in 1982 de "Waterhoens" hun 50-jarig bestaan vierden en "de Durvers" al bijna een kwarteeuw bestonden was de tijd rijp geworden voor fusiegesprekken.


Wereldoorlog II: Waterhoens slokken Eendracht op en worden V.V.Hansbeke - 1941

Tijdens de Tweede Wereldoorlog steekt "Eendracht" opnieuw de kop op maar er werd opnieuw gefusioneerd met de Waterhoens en was sprake van V.V. Hansbeke. Er werd afwisselend gespeeld op Reibroeck en op het Dorp (weide Verstraete). 

Van deze 3 Hansbeekse clubs bleven enkel "De Waterhoens" overeind, zodat alle voetbalactiviteit te Hansbeke nog voor de tweede wereldoorlog op Reibroek geconcentreerd werd.

Bij het vieren van het 25-jarig bestaan kreeg de vereniging de toelating om de titel van koninklijke vereniging te dragen.


Wereldoorlog I - 1915

Vanaf de eerste wereldoorlog is er te Hansbeke een voortdurende voetbalbedrijvigheid geweest. 

Tijdens die oorlog werd zelfs op 3 verschillende fronten gevoetbald: "Volharding" op het Dorp, "Eendracht" op de Leikant en "Onbevreesd" op Reibroek.

Na de oorlog, in de jaren twintig, bleef enkel de voetbalclub op het Dorp nog tijdelijk actief.